Jordi Rijnders

Onze man voor blues- en soul recensies had het net als iedereen moeilijk. Maar een eindejaarslijst kon er nog net af. 

Beste albums?

Lee Fields & The Expressions - ‘Big Crown Vaults Vol. 1’

Gary Moore - ‘How Blue Can You Get’

Joe Bonamassa - ‘Time Clocks’

Rise Against - ‘Nowhere Generation’

Eclips - ‘Wired’

Ik heb me dit jaar meer gefocust op blues. Weer verrassende albums leren kennen, maar ook oude bekenden teruggevonden. Rise Against gaat voor mij terug naar mijn tienertijd. Om weer een nieuw verfrissend album van hen te horen is pure nostalgie.

Beste song?

Mooste artwork?

Magnum - ‘Dance Of The Black Tattoo’

Deze band heeft bij elk album weer uniek artwork. Elke keer weer geheel in het thema van de band, vaak op fantasie gebaseerd.

Knapste video?

Ik vind het mooi hoe hij vrij vrolijke muziek combineert met minder vrolijke teksten. Zoals in deze clip, waar vrolijke clowns een deprimerend optreden staan te geven.

Wat is het beste concert dat je dit jaar gezien hebt?

Focus - Cacoafabriek – 15 oktober

Helaas, door corona heb ik niet meer gezien dan deze oude legende van eigen bodem. Desalniettemin was dit een geweldig optreden waar ondanks de leeftijd de energie vanaf sprong

Van welk geannuleerd optreden heb je het meeste spijt?

Elton John

Wederom was dit optreden verplaatst. Nadat de vorige keer een bandlid ziek was, nu helaas door corona. Ik kijk er al lang naar uit om deze man een keer live te zien. En zeker nu hij "zijn einde" aangekondigd heeft.

Wat moet er op muzikaal vlak veranderen?

Zoals altijd hoop ik dat de muziek puur wordt. Helaas wordt het steeds elektronischer en, gezien de lockdown, hebben vele bands niet samen kunnen zijn in de opnamestudio, hetgeen je helaas ook merkt in de songs.

Mooiste stukje songtekst dat je bent tegengekomen?

"Some people got it all / but never see what's under their noses".

Van What You`re Waiting For van Passenger.

Een tekst, die naar mijn mening op velen van toepassing is. Mensen willen altijd meer, maar zien het geluk dat ze al hebben niet eens staan.

Beste platenwinkel ?

Sounds Venlo

Ik ben hier laatste tijd erg vaak geweest. Het personeel is behulpzaam en er is een enorme keuze aan cd`s en lp`s, zowel nieuw als tweedehands.

Wat verwacht je persoonlijk op muzikaal vlak van 2022?

Eerlijk gezegd verwacht ik nooit iets, maar laat ik me vaak verrassen door wat er komt. Je weet nooit welk pad artiesten inslaan en hoe dit uitpakt.

30 december 2021
Patrick Van Gestel