Missie

daMusic is een online muziekmagazine voor en door jonge geesten die een neus hebben voor popmuziek en een liefde voor schrijven en discussie delen. Gedurende enkele jaren is het uitgegroeid tot een bastion van hoogstaande popjournalistiek. Deze positie willen we in de toekomst graag behouden, en zelfs uitbreiden. Om dit doel te bereiken steunen we op enkele peilers:

Ons team: daMusic bestaat uit muziekliefhebbers die zich belangeloos inzetten voor de website. Zij zijn de steunpilaren van onze website. In de eerste plaats wil daMusic dan ook een kweekvijver zijn voor (al dan niet jonge) muziekliefhebbers met een gezond taalgevoel. We gaan er dan ook prat op dat deze beginnende schrijvers kunnen rekenen op een goede begeleiding. Daar wordt voor gezorgd door onze eindredacteurs die de schrijvers van feedback en de nodige tips voorzien, zodat onze recensenten zich kunnen ontplooien tot gedreven muziekjournalisten. Op die manier wil daMusic ook een bijdrage leveren aan de kwaliteitsvolle 'burgerjournalistiek'.

Inventiviteit: In de huidige web 2.0-traditie is interactiviteit een sleutelbegrip geworden. Daarom is het voor ons eveneens belangrijk om te weten wat er in de hoofden van onze lezers omgaat. We voorzien dan ook een commentaarfunctie bij al onze verslagen, zodat de lezer ook een bijdrage kan leveren. Verder zou het zonde zijn om geen gebruik te maken van alle mogelijke crossmediale toepassingen die de nieuwste communicatiemedia ons bieden. Elk medium heeft een aanvullende kwaliteit waar een ander medium baat bij kan hebben. Ook daMusic heeft heel wat te bieden aan anderen, van steun bij het organiseren van evenementen, het leveren van inhoud aan onder andere radio, televisie en andere websites tot het voeren van promotieacties. In de toekomst zullen we ook zelf evenementen, debatten, workshops en radiosessies aanbieden waar andere media baat bij kunnen hebben.

Een drempelverlagende functie: De muziekliefhebber die een beetje mee wil gaan met zijn tijd heeft keuze te over op het internet en ziet daardoor vaak door de bomen het bos niet meer. De Achtergrondrubriek van daMusic kan de lezer dan ook een handje helpen. In deze sectie vindt hij onder andere bijkomende informatie over bands, concerttips en luchtigere artikels in verband met de muziekwereld. Deze informatie wordt dan gekoppeld aan de eerder traditionele bijdragen, zodat zowel het luchtige als het informatieve aspect aan bod komen.

Meer informatie over onze doelstellingen en werking: info@damusic.be