Sonic City - zondag

Voorbeschouwing

Sonic City - zondag

Wie je best eens checkt op vrijdag en zaterdag, kon je hier al eerder lezen. Op de dag des heren sluit curator Shame de 2019 editie van Sonic City af, maar we willen je graag nog een paar tips aan de hand doen.

We laten ons zondag vooral leiden door de keuzes van Shame, de absoluut niet te missen headliner en afsluiter van de dag (23u10), die een goeie twee jaar geleden nog vanuit het niets de strepen moesten verdienen tijdens Les Nuits Botanique. ’s Middags kun je best OMNI (14u50) eens gaan wikken en wegen. Aanstekelijke songs die recht op je heupen mikken. We malen er niet om of het 2019 of 1979 is. Nieuwe plaat ’Networker’ is uit op Sub Pop, naar het schijnt nog steeds een goede referentie.

Shame strikte ook een paar van de hypes van het jaar. Squid (15u30) overrompelde ons al op Leffingeleuren (“We kregen haast meer tempowisselingen en onverwachte wendingen (Houseplants!) dan bij die andere Britse hype Black Midi, maar deze Squid trekt wel een meer poppy kaart dan die landgenoten”, penden we twee maand geleden in Leffinge in ons notitieboekje). The Murder Capital (17u10) moet dan weer het gat vullen dat de kat-sturende stadsgenoten Fontaines D.C. in de Sonic City-affiche sloegen. Naar het schijnt een fenomenale live band. Wij zijn alvast razend nieuwsgierig!

Een andere band waar we hard naar uitkijken, is Black Country, New Road (16u30). Deze band uit Londen maakt een synthese tussen de ritmes van de vroege, op jazz geënte postrock van Slint en de hedendaagse chaotische tegendraadsheid van Black Midi.

Toch is het bij curator Shame niet allemaal gitaarlawijt wat de klok slaat. Zo brengt Jerkcurb (16u20) haast loungy indiepop naar Kortrijk en mag ook de mooie stem van folky Jessica Pratt (18u00) zondag elke vezel van Sonic City doordringen. Aan het andere eind van het spectrum vonden ze dan weer de aan Health schatplichtige techno van Scalping (18u10) en de folterende, noisy beats van Blanck Mass (22u20). Enfin, verandering van lawijt doet eten, zeker?

Om toch ook die andere curator van Sonic City 2019 niet te vergeten, tippen we tenslotte ook nog even de door Cate Le Bon gekozen net niet doodgeknuffelde indiehelden van Deerhunter (21u00). Misschien wel de hoofdvogel van de dag, net voordat Shame after-party-gewijs de knallende finale van Sonic City mag zijn?

Sonic City is intussen zo goed als uitverkocht. Er zijn geen zondag- noch weekendtickets meer.

8 november 2019
Christophe Demunter