Pauwel - Waves

Inlandse Maatjes

Pauwel - Waves

“In need to get back on that horse”, zingt Pauwel de Meyer in zijn prachtige nieuwe single Waves. Hij heeft dan ook wat te verwerken gekregen. Maar deze prachtsong zal de kentering betekenen. Dat is zeker!

Na een zoveelste keer zijn job te verliezen, een resem slecht nieuws te krijgen en het verwerken van de zware ziekte van zijn moeder, beleefde Pauwel De Meyer een maandenlange bad trip. In deze donkere periode schreef hij slechts enkele nummers.

Omdat hij twijfelde over zijn "sad boy" imago kenden deze nummers nog geen release. Meer dan een jaar later en na Witches moet Waves zijn plaats vinden als tweede single onder nom-de-plum Pauwel. Dat zal geen probleem zijn, want zo ontstellend mooi, klonk De Meyer nog nooit.

De song begint met de herfstige piano van Aaron Embry (Elliott Smith, Edward Sharpe) en de klarinet van Joachim Vanderbeke omzwachteld de gebroken stem van De Meyer. De stem van Elke De Mey (Love Like Birds) zorgt dan weer voor wat voorzichtig gesluierd licht door de dichtgetrokken gordijnen. Het geheel is zo breekbaar dat we volledig snappen dat hij wachtte tot op Mental Health Day 2019 om dit uit te brengen.

Zet de doos Kleenex klaar en luister naar Waves:

Op 7 november speelt Pauwel met Juan Wauters in Cactus Brugge en op 26 november staat hij met Matt Watts in Witzli-Poetzli in Antwerpen. Danny Blue & The Old Socks namen net een nieuwe ep op waarop hij meewerkte aan een van de tracks.

Herlees hier de recensie van Witches en ontdek hier wie het grote idool was van Pauwel.

 

13 oktober 2019
Marc Alenus