Pauwel - Witches

Inlandse Maatjes

Pauwel - Witches

Pauwel De Meyer bracht zowel solo als met band reeds platen uit op Rough Trade en Starman Records en speelde op podia als AB, Vooruit, Arenbert, Roma en die van festivals over heel Europa als voorprogramma van Devendra Banhart, maar nu rondde hij de kaap van de dertig en breekt er een nieuw tijdperk aan.

Pauwel De Meyer gooide zijn familienaam overboord en bewandelt nu het muzikale bospad als Pauwel. Het had ook Pauwel de Boskabaouter kunnen zijn, maar dat klonk wat lullig, zelfs voor een boomhutbouwer, kabouterliefhebber en husky-baas.

In 2017 bracht hij al eens de ep ‘Witches’ uit onder zijn volledige naam met daarop vier songs, waaronder de titeltrack. Die titeltrack duurde toen nog geen twee minuten, maar de song evolueerde en Pauwel nam hem opnieuw op. Zijn ode aan opgroeien in de bossen is nu goed voor tweeënenhalve minuut schommelen aan de tak van een dikke eik.

De song kreeg ook een nieuwe clip mee en ook die is een ode aan het buitenleven. Planten en dieren, groot en klein spelen de hoofdrol en de boswandeling wordt afgesloten bij een kampvuur in een nachtelijk bos. Niet verwonderlijk voor heksen natuurlijk.

Bekijk de clip hieronder in première:

14 juni 2019
Marc Alenus