Lip Service - Humble Me

Lip Service - Humble Me

Na drie jaar en twee ep’s is het tijd voor een volgend hoofdstuk.

Wij van daMusic waren al gegrepen door een virus, meer dan een jaar voor de grote pandemie. Superverspreider Lip Service bracht toen Pretty Sure uit en vier vaccinaties later, zijn er nog altijd sporen van hen achtergebleven in ons bloed.

We gingen dan ook door evenveel besmettingsgolven. Eerst was er de ep ‘People’s People’, dan volgenden er weer wat singles en dan kwam ‘Plot Twist’ met weer vijf aanstekelijke nummers vol scheve grooves en bedrieglijke popmelodieën in een schier onherkenbaar jasje.

Dit najaar stak de band van zanger en gitarist Kasper Cornelus (Ertebrekers), bassiste en zangeres Hannah Cornelus, percussionist Roel Delplancke en frequent duimopsteker Mathijs Steels (Shht) opnieuw de feestneus aan het venster met titeltrack Funny Face van een heus debuutalbum waarvan nu ook de volgende single Humble Me zich via de ether verspreidt.

Vanaf de eerste seconden wordt de luisteraar meegenomen op een wilde rit, heen en weer slingerend tussen zoet en zuur passeert daarna een vrolijke popsong. In de tekst horen we iemand zelfgenoegzaam zwaaien met metafysische onzekerheden om zich niet te hoeven binden: “How can I be sure how you feel / you might be dreaming different dreams / Ha-ha-, haven't heard you in a minute / Might as well have become a bumblebee”

LIVE

‘Funny Face’ komt uit in januari. De releaseshow is in februari, maar in december kan je de band de nummers al live horen testen:

01.12.2022 - Super Fourchette, Brussel (support-act: Kate Birch)
09.02.2023 - Release-show, Balzaal Vooruit, Gent (support-act: Cloudy-Oh)

26 oktober 2022
Marc Alenus