Lip Service - 'People's People'

Wij verlenen maar wat graag lippendienst aan bands die we tof vinden. Over de anderen zwijgen we liever, zo blijft er nog een beetje positiviteit over in de wereld. Ook Lip Service zorgt daarvoor.

Aandachtige lezers weten dat we de band van Kasper Cornelus en co. al een tijd volgen. Vorige maand waren we zwaar onder de indruk van single Pretty Sure en nu staan we al een paar uur op de pechstrook met open mond te luisteren naar de ep, zonder oog of oor te hebben voor iets anders.

People’s People is de beste track die de Van Jets nooit hebben opgenomen. Het rockgehalte is hoog, maar evengoed zitten er een vibrafoon en een koebel in de mix. Het is tekenend voor hoe Lip Service inspiratie aan transpiratie koppelt, want ook in de daaropvolgende songs regeert de gitaar, maar moet ze het voorplan delen met onverwachte synthlijntjes, kronkelige drumpatronen en die rekbare stem van Cornelus wiens stembanden beginnen aan het schaambeen en reiken tot aan het neusbeen.

“I’ve got lots of ideas”, zingt Cornelus in Lift Up Your Skirt en hij voegt daar aan toe dat hij ze ook allemaal vergeet. Maar als dat waar is, moeten het zus Hannah Cornelus, Roel Delplancke en Mathijs Steels zijn die voor de creatieve zijsprongen zorgen die dit plaatje zo genietbaar maken. We zijn vier songs ver en hebben evenveel mogelijke singles geteld.

En ook Out Of Place is meeslepend met die heerlijke gitaarriff. Cornelus laat weer eens horen hoe groot zijn bereik is en ook al zit er middenin een heerlijk potje herrie, toch vliegt deze song nooit helemaal uit de bocht en blijft het een lentefrisse feelgoodtrack.

Net voor het gaatje vinden we ook nog Hard Shoulder, dat even enkel de zachtste kant van de band laat zien met warme synths en een glinsterend gitaartje. Maar Lip Service kan het echt niet laten en zorgt ook hier voor de nodige haakjes en kartels. En zo blijft het feest echt duren tot op de pechstrook. Een straffere Inlandse ep hebben we nog niet gehoord dit jaar.

Op 25 maart stelt Lip Service deze energie en de ep voor in Club Telex in Gent.

23 maart 2019
Marc Alenus