Lip Service - Plot Twist

Lip Service - Plot Twist

Lip Service zoekt de grenzen van de vrolijke waanzin op.

Vorig jaar debuteerde Lip Service met de prima ep ‘People’s People’. Nu is er deze opvolger en daarop gaat het gezelschap rond Kasper Cornelus nog een stapje verder. De gitaren blijven iets meer op de achtergrond. Alsof de gitaristen zich moesten bukken voor alle andere geluiden die rondvlogen in de studio.

Eerste single Can’t Have It All opent de ep en toonde meteen hoe de band in die korte tijd evolueerde. Ook daarin moet de gitaar wachten tot het eind om de kop boven de fauteuil te steken, maar ze haalt dan ook wel meteen fors uit. Alle koebellen, fluitjes, synths en gekke stemsprongen worden in geen tijd de deur uit gekegeld.

In You Used To Be Quiet moet ze niet zo lang wachten om op het voorplan te treden, maar dan wel in vervormde versie. Lip Service kan het experimenteren dan ook niet laten. Meer nog: de band maakt er haar handelsmerk van.

ADHD klonk nog nooit zo aanstekelijk als op Jetset Suckers. Laat Plot Twist je alle hoeken van de kamer zien met die baslijnen van rubber, het stampende ritme en de ongebreidelde energie die rechtstreeks van het podium op de schijf lijkt gegooid.

Het verst gaat de band in afsluiter Lived Like A God waarvan de intro het midden houdt tussen het geluid van een arcadespel en een zuurstofbelletjesmachine in een aquarium. Het mooie samenspel tussen de stemmen van Kasper en zus Hannah wordt bovendien Banksy-gewijs door de shredder gehaald.

Greg Saunier van Deerhoof mixte op vraag van de band deze ep en hij hield het lekker ruw. ‘Plot Twist’ is dan ook geen plaatje voor Vlaamse heikneuters met een voorliefde voor smartlappen, maar voor openminded wereldburgers.

Lip Service stelt ‘Plot Twist’ op 20 februari voor in de Charlatan te Gent.

20 februari 2020
Marc Alenus