Lip Service - Can't Have It All

Lip Service - Can't Have It All

Als fans van Dirty Projectors, Animal Collective, Ezra Furman en Deerhoof, kunnen we ook niet om Lip Service heen.

We zijn hier al een paar keer van onze stoel gesprongen, telkens als Lip Service (F.M.A. Momma Said So) iets uitbracht, lees maar eens onze recensie van hun ep ‘People’s People’ er op na. En dat was niet anders toen het kwartet onlangs hun nieuwe single Can’t Have It All op ons losliet.  

Vooral de onvoorspelbare speelsheid van de band charmeerde ons in het verleden en vanaf het moment dat de intro van de nieuwe single als een pingpongbal onze woonkamer in stuiterde, wisten we dat het weer van dat was.

Toch houden de artpoppers zich nog enigszins in de eerste minuten. Oh ja, er zijn de schichtige uitschieters in de stemmen en de dartele synths, maar het is pas wanneer de aandacht naar de ritmesectie verschuift dat de song echt recht op zijn zelfvernietigingspunt aanstuurt. Plots schuren de gitaren nog wat heviger en is de chaos prettig en compleet.

Can’t Have It All is overigens de aanloop naar een nieuwe ep die ‘Plot Twist’ heet en uitkomt via 12 februari. De songs werden opgenomen samen met Pascal Deweze en gemixt door niemand minder dan Greg Saunier van Deerhoof. Hooggespannen verwachtingen, iemand?

Op 20 februari stelt Lip Service ‘Plot Twist’ voor in de Gentse Charlaten (org. Democrazy.  Tickets zijn hier te koop.

4 februari 2020
Marc Alenus