26 november t/m 9 december 2018

Concertgids

Tijd voor weer een nieuwe lading voorstellen voor de volgende veertien muzikale dagen. Het aanbod blijft overweldigend, maar wij hebben van ons hart een steen gemaakt en kwamen bij deze reeks uit.

 

Wie: GRUFF RHYSBILL RYDER-JONES

Wanneer/Waar:26 november 2018 / Botanique, Brussel

Wat:Illuster duo dat altijd net onder de oppervlakte blijft en daar waarschijnlijk niet thuis hoort

Waarom: Bill Ryder-Jones kan rekenen op een hondstrouwe fanbase, die eigenlijk best wat groter mag zijn. Hij strooit de prachtige liedjes kwistig in het rond en ook de commentaren op zijn recentste album zijn alweer onverdeeld positief. Wij zagen hem datzelfde elan al tentoonspreiden en zijn ervan overtuigd dat hij dat ook in de Botanique weer zal doen. En dan is er nog Gruff Rhys, wiens solocarrière steeds overschaduwd werd door zijn voorzitterschap van Super Furry Animals. Subtiele, soms echt onnozele humor, gecombineerd met ingenieus woordgebruik is zijn huismerk, al is daar op zijn meest recente plaat wel degelijk verandering in gekomen. Bijzonder benieuwd hoe hij dat dit keer gaat brengen.

Wie: GREAT LAKE SWIMMERS

Wanneer/Waar: 28 november 2018 / De Casino, Sint-Niklaas – 2 december 2018 / De Zwerver, Leffinge - 12 december 2018 / Muziekodroom, Hasselt

Wie: zachte stemmen, pakkende liedjes, grootse songschrijver(s)

Waarom: Als je al vijftien jaar aan de slag bent en toch min of meer steeds in hetzelfde water bent blijven euh... zwemmen, dan kan je ongetwijfeld rekenen op een aantal steeds weerkerende fans. Daar staat tegenover dat je de iets meer eisende muziekliefhebber wel eens zou kwijtgeraakt kunnen zijn. Op 'The Waves, The Wake' hebben Tony Dekker en de zijnen de akoestische gitaar links laten liggen. Dat leverde iets anders, maar nog steeds onmiskenbaar GLS op. Dan zijn wij uiteraard ook benieuwd hoe dat live gaat klinken.

Hieronder geven wij #GRATISTICKETS weg voor het concert in De Zwerver. 

Wie: MOLLY BURCH

Wanneer/Waar: 30 november 2018 / Trefpunt, Gent

Wat: Verzachtende vocale balsem voor onbeantwoorde liefde

Waarom: “Zo maken ze ze niet meer tegenwoordig?” Wel dus! Molly Burch is een uit meer dan degelijk hout gesneden singer-songwriter die mooie liedjes brengt over herkenbare emoties en dat met een stem die telkens weer bedwelmt. Twee albums zong de zangeres uit Austin vol en zowel het debuut ‘Please Be Mine’ als opvolger ‘First Flower’ deden ons hart sprongetjes maken. Check bij de ingang van het Trefpunt waar de defribilator hangt.

Wie: BLACK MAMBA

Wanneer/waar: 30 november 2018 / Café Café, Hasselt

Wat: plezierige “urban” voor bij de cocktail

Waarom: Er is geen betere manier om je weekend in te zetten dan met de beats van Black Mamba. Sinds ze debuteerde in 2016, brengt ze steevast een heerlijke selectie van urban music, gaande van sexy r&b naar beukende hiphop en feestelijke Afrobeat. En dat heeft haar zelfs een radioshow opgeleverd! Inderdaad, sinds dit najaar is ze kind aan huis bij Studio Brussel. Zegt genoeg, toch?

Wie: BEAK>

Wanneer/Waar: 1 december 2018 / Cactus Club, Brugge

Wat: muzikale verkenningsreis met als gids Geoff Barrow (ja, die van Portishead)

Waarom: De ex-curatoren van Sonic City brachten dit jaar een derde album '>>>' uit, een gelaagd album dat bij elke luisterbeurt een nieuwe dimensie lijkt aan te boren. We gokken dat het live in Brugge nog een handvol andere richtingen zou kunnen uitgaan

Wie: MICAH P. HINSON

Wanneer/Waar: 2 december 2018 / Atelier 210, Brussel

Wat: rasverteller met gitaar

Waarom: Vorig jaar stond Micah P. HInson ook al in het kader van Autumn Falls op een podium; toen dat van de Arenbergschouwburg met zijn moderne folkopera. Nu mag hij terug komen, maar dan wel naar Brussel, met zijn recentste worp ‘When I Shoot At You With Arrows, I Will Shoot To Destroy You’. En daarop is Hinson in topvorm. Oude fans zullen het misschien een iets te toegankelijke plaat vinden, maar een betere moderne troubadour dan Micah P. Hinson is ver te zoeken.

Wie: MYTH SYZER

Wanneer/waar: 8 december 2018 / Bloody Louis, Brussel

Wat: Dromerige hiphop de la France

Waarom: Myth Syzer is een fantastische producer. Hij bokste al verscheidene nummers ineen voor A$AP Ferg, Hamza en Damso. Maar hij kan meer: in april bracht hij namelijk ‘Bisous’ uit, een volledig zelf geregisseerde plaat met gastverschijningen van (opnieuw) Hamza, Ichon en onze eigen Roméo Elvis. Ook hijzelf kroop voor dat album achter de microfoon. Kom genieten van dit talent in de Bloody Louis!

Win je tickets voor het concert van GREAT LAKE SWIMMERS in De Zwerver door simpelweg een e-mail te sturen naar win@damusic.be met als onderwerp "SWIMMERS".

Marc Alenus, Christophe Demunter, Jeroen Poelmans

25 november 2018
Patrick Van Gestel