10 t/m 23 februari 2020

10 t/m 23 februari 2020

Laat de storm je niet aan je stoel vastkluisteren. Breek los. Trek erop uit. Naar een concertzaal bijvoorbeeld.

Wie: ELEPHANT STONE

Wanneer/Waar: 10 februari 2020 / Het Depot, Leuven

Wat: Tame Impala is dood, leve Elephant Stone

Waarom: Omdat 'Hollow', dat binnenkort zal verschijnen, de plaat is, waarmee deze Canadezen zich op de muzikale kaart zetten. En wij zijn er bovendien van overtuigd dat ze dat ook on stage gaan bewijzen. Met The Who, The Pretty Things en The Beatles als voorbeeld moet je sterk in je schoenen staan, maar deze jongens lijken die verwachtingen in te kunnen lossen. Gaat dat zien! Nu! Of tenminste heel binnenkort.

 

Wie: STORMZY

Wanneer/Waar: 11 februari 2020 / Ancienne Belgique, Brussel

Wat: de populairste grime ooit

Waarom: Stormzy heeft eigenlijk geen introductie nodig. Nadat de jonge knaap uit Londen lokale bekendheid had verworven met snoeiharde grime, sloeg hij in 2017 met debuutalbum ‘Gang Signs & Prayer’ een brug naar de mainstream. Het was het eerste grime-album ooit dat op nummer één in de Britse hitlijsten kwam. Nu is de rapper terug met een nog beter én meer verfijnd album, ‘Heavy Is The Head’, dat erg persoonlijk en vooral heel eerlijk is. Benieuwd of hij dat live ook zo oprecht kan doen klinken. (jp)

 

Wie: ELEFANT

Wanneer/Waar: 14 februari 2020 / Charlatan, Gent

Wat: experimentele gekte iets meer gekanaliseerd.

Waarom: Waar ze met het eerste album met al die ideeën geen blijf wisten en alles aan bod probeerden te laten komen, hetgeen op zich een heel eigen charme had, lijkt de opvolger wel degelijk meer gestructureerd te zijn. En waar wij die eersteling zeker wisten op prijs te stellen, kunnen we ons desondanks meer vinden in 'Bejahung', maar dat kan aan de leeftijd liggen. U raden we vooral aan dat even na te gaan in één of andere concertzaal. Het lijkt ons onmogelijk om hen daar te weerstaan.

 

Wie: TYCHO

Wanneer/Waar: 17 februari 2020 / Ancienne Belgique, Brussel

Wat: een gelukzalige, melodieuze blend van ambient, downtempo en postrock.

Waarom: Onthaasting in deze jachtige tijden is van primordiaal belang. Laat Scott Hanssen, zoals het brein achter dit project heet, uw ultieme zenboeddhist zijn op weg naar het nirwana. (qs)

 

Wie: SANDY (ALEX G)

Wanneer/Waar: 18 februari 2020 / Botanique, Brussel

Wat: lo-fi indiefolk die cirkelt tussen hyperverslavende melodieën en roekeloos experiment.

Waarom: (Sandy) Alex G schrijft wondermooie nummers, maar de ervaring leert ons dat hij ook zodanig experimenteel uit de hoek durft komen dat je zijn concerten vaak toch nog met een gemengd gevoel buitenwandelt. Vorig jaar bracht hij met ‘House Of Sugar’ misschien wel zijn beste en meest toegankelijke plaat uit. We kunnen ons dus niet van het voorgevoel ontdoen dat dit wel eens zijn beste Belgische passage ooit zou kunnen worden. (ja)

Wie: MIKAL CRONIN

Wanneer/Waar: 21 februari 2020 / Botanique, Brussel

Wat: de meest gevoelige kant van Ty Segalls luitenant.

Waarom: De concerten van Mikal Cronin, die wij al meemaakten, waren één lange adem van puike rocksongs. Een beetje zoals zijn leermeester hem dat al voordeed. Maar met 'Seeker' maakte Mikal Cronin een ander soort van album, eentje dat ook muzikaal veel meer emotie uitstraalt. En dan zijn wij heel erg benieuwd of dat zich ook zal uiten op het podium.

 

Magasin4 blijft onze beste vriend, als het op tickets weggeven aankomt. Zij hebben voor ons tickets gereserveerd voor Fly Pan Am (20 maart) – check hier de recensie van hun laatste plaat – en voor Richie Ramone (12 maart). U weet hoe het gaat: mail sturen naar win@damusic.be met als onderwerp de naam van de band van uw keuze. En hopla!

9 februari 2020
Patrick Van Gestel