Butsenzeller mept de zomer in gang

Betrapt u zichzelf er soms ook op dat je onbewust op zowat alles in je buurt uit de losse pols meetikt op het ritme van de beat?

Dan huist er wellicht meer een drummer in u dan pakweg een panfluitspeler. Maak dan even plaats voor Geert 'Bootsie' Budts, die na recente uitstapjes met Scoundrels, Ford's Fuzz Inferno en Zool nu next level gaat en nog eens als Butsenzeller een solouitstap waagt met de nieuwe plaat 'Everything But Instruments'.

Op deze plaat is er niets, maar dan ook niets veilig aan spulletjes uit het huis-, tuin- en keukenarsenaal dat zowat overal rondslingert. Drummer-percussionist Butsenzeller laat zich experiment-gewijs volledig gaan, mept op alles voorhanden en gooit ook de stem in de mixer. Alles, behalve muziekinstrumenten dus. Het resultaat ziet op 14 juni het daglicht en zal enkel gratis of tegen vrije steunbijdrage te downloaden of te streamen zijn op de Butsenzeller Bandcamp-pagina.

De clip van single Stool Foxy is momenteel te ontdekken via de link hieronder. Het nummer kreeg een zomerse Braziliaanse sambagroove door te meppen op glazen en barkrukken van de gelijknamige buurtstamkroeg Foxy in Borgerhout, waar de barkrukken blijkbaar “beter klinken dan ze zitten”. U weze bij deze gewaarschuwd, wanneer u in de buurt bent om de lokale horeca te sponsoren. Laat die zomer nu (eindelijk) maar beginnen.

13 juni 2024
Patrick Van den Troost