Stash - Songs Through Iron

Stash - Songs Through Iron

Over "het ijzer smeden als het heet is" is al lang geen sprake meer voor Gunther Verspecht. Zijn grootste succes viert dit jaar de twinigste verjaardag, maar hij kan "het" nog altijd en beter dan ooit zelfs.

Toen Stash net voor de zomer Crystal Bowl Filled With Feathers uitbracht, vielen we hier bij daMusic collectief van onze stoel. Wat een prachtige single was dat? De band klinkt anno 2024 nog beter dan op het legendarische Sadness, want hij is gerijpt en gelouterd.

En nu is er Songs Through Iron, titeltrack en tweede single uit het album dat uitkomt op 8 november 2024. Net als de muziek op de nieuwe plaat is deze eerste naar voren geschoven track organisch gegroeid uit het samen spelen van muzikanten, die emotie en aanvoelen laten primeren boven steriel technisch kunnen. Naast Gunther Verspecht zelf op gitaar, is er Sara De Smedt op toetsen, Nils De Caster op lapsteel, mandoline en viool, David Broeders op drums en percussie en Ht Roberts op bas en banjo. En iedereen zingt.

Het resultaat is wederom prachtig en zal fans van Wilco, The Monotrol Kid, The Band en Joe Henry zeker kunnen bekoren. De radiozenders leken bij Crystal Bowl Filled With Feathers nog niet te volgen, maar dat kan echt niet blijven duren!

12 september 2024
Marc Alenus