Stash - Crystal Bowl Filled With Feathers

Stash - Crystal Bowl Filled With Feathers

Gunther Verspecht laat het verleden los en klinkt beter dan ooit tevoren.

Twintig jaar geleden scoorde Stash een wereldhit in Vlaanderen met Sadness. Een zegen en een vloek, want daar ging de band rond Verspecht nooit meer overheen. Hij probeerde nog wel en bracht net voor de pandemie de plaat 'Wolfman!' uit, maar door corona was het eenzaam huilen naar de maan.

En toch gaf Verspecht niet op. Hij schreef nieuwe songs, speelde veel samen met bevriende muzikanten en zo groeide, heel organisch, een nieuwe plaat die later dit jaar uitkomt in eigen beheer. En die ligt, afgaand op deze vooruitgeschoven single, in de lijn van het ondergewaardeerde 'Wolfman!' dat onterecht enkel bij de collega's van Luminous Dash weerklank vond.

Het wondermooie, tijdloze Crystal Bowl Filled With Feathers komt binnenwaaien als een frisse lentebries met luchtige gitaarplukken, zwierige strijkers en hechte samenzang van alle muzikanten. En dat zijn, naast Verspecht zelf, Sara De Smedt op toetsen, Nils De Caster op lapsteel, mandoline en viool, David Broeders op drums en percussie en Ht Roberts op bas en banjo. Vooral de stemmen van Verspecht en De Smedt klinken geweldig samen in dit nummer van een gelouterd man.

Maar loutering komt niet zonder voorafgaande pijn. In Crystal Bowl Filled With Feathers schetst Stash een beeld van iemand die de weg kwijt is en niet weet hoe hij daar is beland. Hij is zowel letterlijk als figuurlijk verdwaald. Terwijl hij gebukt gaat onder het constant terugkijken, is het enige wat echt telt het heden en de toekomst. De kristallen kom staat symbool voor de breekbare, zwaar ogende buitenkant, terwijl de lichte veertjes erin het verleden vertegenwoordigen. Elk donsveertje is samengeperst uit talloze andere veertjes, waardoor het uiteindelijk zwaarder weegt dan de kom zelf. De boodschap is duidelijk: zet de kom neer, laat het verleden los, en ga verder. Lichter, als de beste versie van jezelf, want je bent genoeg.

Stash live:

16.08.2024 - Moemoe’s, Bornem
13.11.2024 - Nijdrop, Opwijk
05.02.2025 - GC De Mena, Rotselaar
15.02.2025 - Zaal Reynaert, Vosselaar
21.02.2025 - Zaal Vooruit, Boechout
27.02.2025 - Openroadsessions, Breda
14.03.2025 - Amberhoeve, Schorisse  
27.03.2025 - Hof Van Boeres, Londerzeel

21 juni 2024
Marc Alenus