Low Land Home - Drifting

Inlandse Maatjes

Vorige week verscheen de nieuwe single van Low Land Home. Wij hebben de clip voor u in première.

Zo een twee jaar geleden raakten we in de ban van Low Land Home dankzij de ep ‘Underspoken’, een plaat waarover frontman Jo Geboers ons alles kwam vertellen met dit interview als gevolg.

We zagen de band ook live in De Eglantier in Sint-Niklaas en op Vestrock waar de band een sprookjesachtig mooi concert speelde in de basiliek. We wisten toen al dat we deze meesters van de melancholie in het oog moesten houden en toen eind vorig jaar het nieuws kwam dat het album ‘Out Of My Mind’ eraan kwam, tipten we de plaat als een van de zaken waarnaar we uitkeken voor dit muziekjaar. De Standaard trad ons even later bij en nu is er dus de eerste single met clip.

Wat meteen opvalt, is dat de elektronica aan belang gewonnen heeft in vergelijking met het eerdere werk en Drifting klinkt daardoor ook wat gespierder dan de nummers op de debuut-ep. Of deze tendens zich ook doortrekt op de rest van de plaat, blijft voorlopig nog in nevelen gehuld, maar lang wachten, zullen we niet meer moeten doen, want het album komt er aan op 22 februari.

Geniet ondertussen van Drifting waarvoor de band samen met Che Go Eun een bevreemdende, maar mooie clip maakte waarin de Koreaanse artieste een pop probeert om te toveren in een evenbeeld van zichzelf of omgekeerd.

13 februari 2019
Marc Alenus