Lo-Lee-Ta - Juno

Lo-Lee-Ta - Juno

Nee, dit is geen cover van de gelijknamige hit van Geppetto & The Whales.

De nieuwe single van het Limburgse Lo-Lee-Ta werd vernoemd naar de Roland Juno synthesizer die prominent in het nummer aanwezig is. Eerder bracht ook Sharon Van Etten een ode aan de Roland Jupiter-4 in Jupiter 4, de waanzinnig mooie track op ‘Remind Me Tomorrow’. Of Juno ook meer dan vijftien miljoen streams zal verzamelen is twijfelachtig, maar het is wel een ontstellend mooie dreampop-ballade over een personage dat er alles aan doet om zijn geliefde te beschermen tegen pijn en verdriet, maar zelf verstrengeld lijkt te raken in de tentakels van kommer en kwel.

Wat Marie-Laure Fazioli en Benji Jame hier doen met hun stemmen en minimalistische instrumentatie is weer pure magie. De stem van Fazioli krinkelt omhoog als blauwwitte rook uit de punt van een sigaret die vergeten ligt te gloeien in een albasten asbak, terwijl de band op het podium aan de slag is met percussie, gitaar en… uiteraard een Juno.

Juno is, na Inflatable Animals en Black Screen de derde en laatste single uit ‘Artificial Lights’, de tweede ep van de band. Dat belooft alweer een pareltje te worden.

Lo-lee-ta · Juno

Live shows

18/03/2022 Kapel, Herentals
19/03/2022 MOD, Hasselt (EP Release 'In Artificial Light)
05/05/2022 Cabron, Antwerpen
18/06/2022 Trix, Antwerpen (FONS Records labelnight)

25 februari 2022
Marc Alenus