Lo-Lee-Ta - Black Screen

Lo-Lee-Ta - Black Screen

Een ep zou er nu ook snel moeten komen.

Eind vorig jaar deelden we heel enthousiast de single Cubist Painting van de Limburgse band Lo-Lee-Ta bestaande uit Benji Jame(gitarist/zanger), Marie-Laure Fazioli (toetseniste/zangeres) en Michiel Van Bussel (bassist). Hun muziek geeft zwart af als de grond van de terrils, maar klinkt tegelijk fris als de zang van een nachtegaal in het bronsgroen eikenhout.

Hun verleidelijke mix van zwoele baslijntjes met spacey beats en frêle samenzang dompelt je onder in flirterig, zwart-wit geschilderd minimalisme. Zo ook weer op hun nieuwe single, het verleidelijke triphopnummer Black Screen, tweede single van hun weldra aankomende, tweede ep.

Dat wordt de opvolger van de ep ‘Moondog’ uit 2019 waarvan de titeltrack werd gebruikt in de VTM-serie ‘Brak’. De twee reeds gedeelde singles, doen ons alvast watertanden. Lo-Lee-Ta voelt modern, ongrijpbaar en zwoel aan als een film van Haruki Murakami.

Black Sreen gaat over een verslaving aan schermen. Het vertelt het verhaal van iemand die escapisme vindt in zijn tv en andere media. In die mate dat hij uiteindelijk liever naar een scherm staart dan de realiteit trotseert. Daarnaast gaat het nummer in op onlineliefde in alle vormen (chats, porno, datingapps) die misschien niet altijd even ‘echt’ zijn, maar wel troost kunnen bieden.

28 februari 2021
Marc Alenus