Lili Grace - Not God

Lili Grace - Not God

Met Traveller bereikte Lili Grace eindelijk het succes dat de zussen Bogaerts al lang verdienden. Met de tweede single uit de debuutplaat gooien ze het over een heel andere boeg.

Toen we Lili Grace vorig jaar live (ja echt waar!) aan het werk zagen in de kerk van Haasdonk (Beveren), vielen ons twee nummers uit debuutalbum ‘Silhouette’ meteen op: het ondertussen bekende Traveller en het emotioneel geladen Not God. Het verbaast ons dan ook niet dat net die twee nummers tot single gebombardeerd werden.

Wat we toen nog niet wisten, was waarom de zussen in het blauw en in het wit optraden. Dat geheimpje geven ze nu prijs in de videoclip van Not God. Nelle ontwierp de showkledij op basis van de kleren die de zussen droegen in een oude homevideo die geschoten werd rond de tijd dat hun broer zijn ongeluk had (de plaat gaat over hoe ze die ervaring beleefden als kind zoals je in ons interview met Nelle en Dienne kan lezen).

Specifiek gaat Not God over het schuldgevoel dat de zussen ervoeren toen hun broer in coma lag, terwijl zij zelf nog wel gewoon konden zingen, dansen,… leven. Over het nummer hangt dan ook een gevoel van onmacht, maar ook van boosheid. De mix van harmoniezang, cello, klarinet en elektronica klinkt hier als een vulkaanuitbarsting van emotie. Sterk!

 

15 februari 2021
Marc Alenus