Lili Grace - Silhouette

Lili Grace - Silhouette

Lili Grace deelt beklijvende titeltrack uit eerste album.

In 2012 schitterde Lili Grace in de finale van de Rock Rally. De superlatieven vielen als herfstige bladeren uit de lucht. We zijn ondertussen acht jaar verder en Dienne en Nelle Bogaerts hebben nog altijd geen album uitgebracht. Ze namen hun tijd en op de eenzame single Dreamlover na, bracht de band sinds de ep die hun naam droeg niets meer uit.

Wel deed het duo veel live ervaring op in het voorprogramma van grote namen als CocoRosie, Nils Frahm, Trentemöller en dEUS. Ze verzorgden de muziek voor een aantal theaterproducties en kortfilms en in april schitterde het duo op daFestival toen ze al een paar nummers speelden van de aankomende plaat.

Nu is er de eerste single van hun aankomende plaat. Die komt eraan op 20 november en afgaande op de titeltrack wordt dat een album zoals we er nog geen gehoord hebben.

We wisten natuurlijk al dat de zussen een ongewone mix brengen van intense samenzang, cello en hobo, maar wat ze doen op Silhouette lijkt wel van een andere planeet te komen, een planeet waarop enkel de twee zussen leven in een dusdanige symbiose dat ze wel een lijken.

Het gebruik van elektronica is “du jamais entendu” en de song wijkt zo ver af van een normale singlestructuur als maar kan. Alleen de duur is met zijn drie minuten negentien seconden “normaal” te noemen. Waar de song precies over gaat, blijft raadselachtig, maar wij zien twee kleine meisjes van 9 en 11 en een mannelijke figuur in een ziekenhuis.

Wat er ook van zij: “beklijvend” is het eerste adjectief dat in ons opkomt. Check Silhouette hieronder.

Lili Grace is voorlopig enkel live te zien op 17 oktober in de kerk van Haasdonk samen met Gilman en op 14 november in Namen. Hopelijk komen er daar nog wat shows bij.

14 september 2020
Marc Alenus