inLandse Maatjes 44

inLandse Maatjes 44

Het was een rustige week op het nationale muziekfront, maar de vier maatjes die we oppikten zijn wel alledrie van een enorm hoog niveau.

Glitterpaard – All Rights Reserved

foto: Hans De Prins

Wat gebeurt er als klasbakken als Philip Bosschaerts (Mintzkov), Johan Verckist (Wardrobe), Damien Vanderhasselt (Millionaire), Sarah Pepels (Portland) en Frederik Bastiaensen (Marble Sounds) de krachten bundelen? Het antwoord luidt Glitterpaard.

Niet toevallig is de bandnaam de Nederlandse vertaling van Sparklehouse, de band van de betreurde Marc Linkous. De band begon immers als hommage aan Linkous, maar heeft nu een eerste eigen nummer klaar. Starman Records was er dan ook als de kippen bij om de stal open te stellen en de eerste single, die daar geboren werd, heet All Rights Reserved, een emotioneel doorwrocht liefdesnummer dat een eerste album aankondigt. Die plaat wordt verwacht op 25 maart 2022 en voorgesteld in Trix op 31 maart 2022.

High Hi – Return To Dust

foto: Bert Gysemans

High Hi is ook terug met nieuw materiaal na het succesalbum ‘Firepool’. En het lijkt wel of de band meer de elektronische paden opzoekt op deze Allerzielentrack over de vergankelijkheid van leven en liefde, die toepasselijk Return To Dust heet. Een eighties-klinkende synthlijn leidt naar een funky bas en zo zonder omwegen naar een duet tussen Anne-Sophie Ooghe en drummer Dieter Beerten. Dansen moet je tussen de paarse grafstenen, daar is geen ontkomen aan!

Op vrijdag 18 februari 2022 stelt High Hi nog meer nieuw werk voor in de Ancienne Belgique.

Charlotte Adigéry & Bolis Pupul - Blenda

foto: Camille Vivier

“Go back to your country where you belong / Siri can you tell me where I belong?” Het thema van Blenda, de eerste single van ‘Tropical Dancer’, de debuutplaat van Charlotte Adigéry en Bolis Pupul is meteen duidelijk. De twee hebben allebei buitenlandse roots en weten dus alles over racisme. Toch laten ze zich niet van de dansvloer verdringen. Luister maar naar Blenda, de single die eerder deze week verscheen.

‘Tropical Dancer’ verschijnt op 4 maart 2022 via het iconische DEEWEE-label van Soulwax.

Delwood - At LargeDelwood is het nieuwe project van de gebroeders Dubois (Taïfun, Frank Shinobi, Coastline Truckers, Honest House), begeleid door het drumwerk van Alexandre Brüll (Esope, Black Sun Act, Terrils) en de hacker-ontdekkingsreiziger van geluidsachtergronden Vincent Oury (Tony Gromyko). De band werd opgericht in 2019, creëert een mooi muzikaal universum dat zich onderdompelt in de intimiteit van een indie-rockbos met de wortels in de jaren negentig en tweeduizend (Archive, Karate, Motorpsycho, Do Make Say Think, Modest Mouse, Dead Man Ray, Tortoise,...).

Een eerste, naamloos album verscheen zonet en deze vreemde, duistere song werd als single naar voor geschoven en voorzien van een clip door Caroline Poisson.

7 november 2021
Marc Alenus