Coyote Melon - Casablanca

Coyote Melon - Casablanca

Twee jaar geleden debuteerde Coyote Melon met de ep ‘Coaster’ en een eerste plaats in de Maanrockrally. De band tekende bij Evil Penguin Records en na succesvolle shows trokken ze zich terug in de woestijn op zoek naar een nieuwe, moderne sound.

Wie deze pagina’s in het oog hield en dan vooral de rubriek #InlandseMaatjes, kon al ontdekken dat Coyote Melon deze nieuwe muzikale identiteit gevonden heeft. Singles als Parking Lot Sunspot en Sebastian lieten een geluid horen dat te omschrijven valt als Faces On TV met één derde Dez Mona erdoorheen. Een cocktail die wij zeker konden smaken.

De twee genoemde singles klinken niet alleen muzikaal erg eigentijds en groovy, maar ook tekstueel zit het helemaal snor. De lyrics zijn verhalend, maar ook al zingt Jeroen De Gussem in openingsnummer, recente single en titeltrack Casablanca: “Do you copy / Am I making myself crystal clear”, toch laat hij heel wat over aan de fantasie van de luisteraar en met Maarten Iterbeke (Skip The One) en Lorenzo Wezenbeek (Unknown Five) als nieuwe bassist/ tweede stem en drummer-sampler klinkt de band beter dan ooit.

Dat is misschien ook de verdienste van producer Frederik Segers en geluidstechnicus Jeremy Vettorel, maar uiteindelijk moest de band toch de songs leveren waarmee zij aan de slag konden in de Motormusic studio. Naast de drie gekende singles staan er trouwens nog twee nummers op de ep.

Zowel Look At You als Deadpan gaan over de jachtigheid van het leven – ja, hier is het wel duidelijk wat het thema is – maar ook al blijkt uit de teksten iets anders, de band lijkt immuun voor stress of FOMO. Ook deze songs drijven immers op een heerlijke groove en hebben alles in zich om zo op de radio te kunnen.

“Does the wine taste like piss?”, vraagt De Gussem zich af in Parking Lot Sunspot. Wij stellen met grote zekerheid na menige luisterbeurt dat de nieuwe wijn van Coyote Melon alleen maar naar meer smaakt.

Op 4 december stelt Coyote Melon ‘Casablanca’ voor in de Charlatan.

21 november 2019
Marc Alenus