Coyote Melon - Casablanca

Inlandse Maatjes

Coyote Melon - Casablanca

Coyote Melon is weer thuis, maar niet voor lang, want we trekken in hun nieuwste single naar Marokko.

“Honey I’m Home,” zingt Jeroen De Gussem op de titeltrack van de aankomende ep van zijn band Coyote Melon die volgende maand verwacht wordt en hij heeft zijn vuile was mee naar Casablanca.

Voor de opvolger van de ep ‘Coaster’  wisten de Gentenaars opnieuw stadsgenoot Frederik Seghers (gitarist Stadt en producer laatste plaat FULCO) te strikken en dat zorgt voor een erg verzorgd geluid. Daarvan getuigden eerder al singles Parking Lot Sunspot en Sebastian en Cassablanca moet zeker niet onderdoen.

De track kreeg alweer een even mooie clip als de twee vorige singles. Toch leiden de beelden niet af van de muziek en die houdt weer het midden tussen gruizige gitaren en groovy pop. Letterlijk dan, want je krijgt beiden en daar bovenop ook nog eens een groovy bas en nog iets wat vaag aan een oed doet denken.

In tegenstelling tot in Parking Lot Sunspot schijnt de zon volop in deze nieuwe single. “Do you copy?” vraagt De Gussem en daarop kunnen we volop “yes!” op antwoorden. We kijken nu al uit naar de volledige ep, maar daarop is het wachten tot 22 november.

Op 4 december komen ze hun nieuwe ep voorstellen in Café Charlatan in het gezelschap van het ook al veelbelovende Yokan.

 

22 oktober 2019
Marc Alenus