Yokan: Don't Wanna Be Insane

Inlandse Maatjes

Yokan: Don't Wanna Be Insane

Don’t Wanna Be Insane is de derde nieuwe single waarmee de Gentse groep Yokan mee naar buiten komt. Twee zaken die al direct opvallen: een meezingbare melodie en een verslavend ritme. 

Het lied vertoont sterke gelijkenissen met eerder uitgebrachte songs zoals Something New met een ritme dat je erin meesleurt en je verbiedt stil te blijven zitten. Bovenop weerkaatst er ook nog eens een ietwat groter elektronisch accent.

Hetzelfde geldt voor de tekst die, - half gesproken, half gezongen - op een snel tempo blijft doorgaan. Het is alsof de zanger achtervolgd wordt en probeert te vluchten. In strijd met zichzelf en weet niet naar waar.

“I don’t wanna be insane, I don’t wanna lose faith. But it’s a one way track and it’s always on my back” Of eerder gezegd, het blijft altijd bij me en ik kan mezelf er niet van verlossen.

We kunnen alleszins al akkoord gaan met het feit dat dit wel degelijk een catchy nummer is. Zo eentje dat ondanks nog nooit gehoord te hebben, je tevergeefs aantrekt en waarbij je voordat je het weet zelf al het refrein luidkeels zit mee te zingen. Maar dat kon eerlijk gezegd wel verwacht worden van deze groep. 

Iedereen die dit nummer nog niet heeft kunnen aanhoren of zelfs de band nog niet heeft ontdekt, wordt aanbevolen dit zo snel mogelijk te doen. Ze zijn nog relatief jong in de muziekwereld, maar lijken nog veel in petto te hebben!

18 oktober 2019
Hannah Vandenbogaerde