Caspar Auwerkerken - I Tried

Caspar Auwerkerken - I Tried

Soms is proberen goed genoeg.

Eigenlijk zijn wij allemaal maar zoogdieren die zoekend over de aarde krioelen. De meesten van ons met goede bedoelingen, maar met evenveel onwetendheid en onhandigheid. Op zoek naar geluk breken we potten en harten en af en toe wordt ook het onze ferm platgedrukt.

Caspar Auwerkerken is nog altijd maar drieëntwintig, maar op de vijfde single blijkt hij al over heel wat levenswijsheid te beschikken. Met I Tried blikt hij vol spijt terug op een spaakgelopen relatie, maar er hangt ook heel veel tedere dankbaarheid in de lucht. Die wordt verklankt in de zachte tokkelende gitaar en Auwerkerkens fragiele stemgeluid, terwijl de cello en de zachtjes neerdruppelende percussie meer het gevoel van weemoed oproepen.

Binnenkort, op 25 augustus, verwacht hij via V2 records een debuut-ep. 'Abloom' is een plaat die vorm kreeg onder het toeziende oog en de helpende handen van Orson Wouters (Aili, Transistorcake). Singles als Hyacinth, In Skies, Untitled en The Hunter lieten al horen hoeveel moois deze samenwerking oplevert. 

19 juni 2023
Marc Alenus