Caspar Auwerkerken - In Skies

Caspar Auwerkerken - In Skies

De winnaar van muziekwedstrijd ‘Trap het AFF’ is klaar voor het grotere werk.

“De bastaardzoon van Tamino, Thom Yorke en Damien Rice”, werd hij al genoemd. Velen die de kiem van een grote toekomst in Caspar Auwerken zagen, zeker na debuutsingle Hyacint die verscheen in februari van dit jaar. Zowel Het Depot in Leuven als de Muziekgieterij in Maastricht haalden hem binnen als “artist in residence”, V2 Records nam hem onder de vleugels en nu is er, na al die maanden, eindelijk een nieuwe single.

Met In Skies raken we meteen in de wolken. Wat start als een klein, schijnbaar klein folkliedje, ontvouwt zich tot een tot een zwierig nummer met strijkers, elektronica en de heerlijke tweede stem van Babette Dhoe (Klara), een beetje zoals Hyacint dus, maar grootser.

Het nummer gaat over iemand die op zoek is en die zich heel moeilijk openstelt voor schoonheid, hoewel hij bang is om dit toe te staan. Dat geldt ook voor de menselijke relaties die het personage aangaat: de ene keer gaat het heel vlot, de andere keer helemaal niet. Verder gaat het over het cyclische en wederkerige karakter van emoties, en hoe verdriet niet kan bestaan ​​zonder geluk en vice versa.

Schoonheid heeft Caspar Auwerken zeker gevonden met deze single die neigt naar Sigur Rós en The Album Leaf. Ontdek hem in de DYI-videoclip die er bij gemaakt is:

24 oktober 2022
Marc Alenus