Caspar Auwerkerken - Hyancinth

Caspar Auwerkerken - Hyancinth

Natuurlijk had Duyster de première.

Eppo Janssen was al fan. Hij had waarschijnlijk Caspar Auwerkerken al gezien in het voorprogramma van Portland, Meskerem Mees, Mauro Pawlowski, Admiral Freebee of The Bony King of Nowhere. Enkel gewapend met gitaar en dat enigszins naar Thom Yorke neigende keelgeluid, wist hij al meermaals de juiste snaar te raken tijdens live shows in het OLT Rivierenhof, Het Depot, Ancienne Belgique en De Muziekgieterij.

Samen met muzikant-producer Orson Wouters (Aili, Transistorcake) dook de Hasselaar in de studio en daaruit vloeide een ep voorit, die later dit jaar verschijnt en waarvan debuutsingle Hyacinth de eerste lentebloeier is.

Hoe mooi ontvouwt deze single de blaadjes! Met enige voorzichtig schurende elektronica breekt hij de grond open, waarna Auwerkerken voorzichtig de akoestische gitaar aanslaat en zingt met een engelenstem die ijs doet smelten. De fijnmazige elektronica blijft zoemen, maar moet toch wijken voor langgerekte strijkers en subtiel drumwerk.

Luister vooral zelf en boek dan snel een ticketje om de man live aan het werk te zien. De data vind je onder het nummer.

Dit voorjaar zal Caspar Auwerkerken onder andere te zien zijn in Café Café (3 maart), BarBroos (5 maart) en De Casino (20 maart - support Meskerem Mees). More TBA. Live wordt hij bijgestaan door drummer Arno De Bock (voorheen Portland) en producer-multi-instrumentalist Xavier De Clercq (Ivy Falls, Noémie Wolfs, Yong Yello).

16 februari 2022
Marc Alenus