Caspar Auwerkerken - The Hunter

Caspar Auwerkerken - The Hunter

Caspar Auwerkerken is op jacht naar succes. En hij zou wel eens raak kunnen schieten.

Sinds Hyacint en In Skies is deze jongeman niet meer van onze radar verdwenen. Nu is er een derde single, tevens voorloper van een debuut-ep waaraan Caspar Auwerkerken tussen de bedrijven (Artist in Residence in Het Depot en De Muziekgieterij) werkte.

Toen The Hunter hier in de bus viel, meenden we het nummer vaag te herkennen. En ja hoor, eind oktober 2022 deelden we al eens een versie van dit nummer zoals hij het opnam in Studio Basta nadat Auwerkerken de vi.be-wedstrijd van Farrm had gewonnen.

Het nummer duurt dik vier minuten, maar verandert na bijna drie vierde van die tijd plots van gelaat. Wat begint als een vredevol liedje met enkele schaarse pianotoetsen, wordt bruut verstoord door elektronische strijkers als een ochtendwandeling in een Ardens bos in het najaar waar plots het jachtgeweld losbarst.

Het zou ook wel een metafoor kunnen zijn voor het leven van de jonge Hasselaar, want dat zou wel eens helemaal kunnen veranderen na de voorprogramma’s voor Strand of Oaks (C-Mine, 26 januari) en Isaac Roux (Muziekcentrum Dranouter, 1 april).

17 januari 2023
Marc Alenus