Borgerwood 2017: ieder zijn meug

Voorbeschouwing

Zaterdag 22 juli vindt de derde editie van Borgerwood plaats, het frisse en eigenzinnige muziekfestival in hartje Borgerhout. De mooie en goedgevulde line up bestaat uit liveacts, dj’s en er is zelfs een heuse secret stage.  

Overdag kan je terecht op Spoor Oost. Wie er nadien nog niet genoeg van heeft kan tot in de vroege uurtjes verder feesten in Muziekcentrum TRIX. Wij nemen voor u graag even de bands van de livestage onder de loep.

Tin Fingers wordt beschouwd als één van de coming bands. Met dromerige indiepop wonnen ze het concours ‘De Zes’ van TRIX en stonden ze vorig jaar ook al op Borgerwood. Omdat het toen zo goed was, mogen ze nu nog eens terugkomen.

Ook uit de Sinjorenstad afkomstig is Star Club West. De band rond Nico Jacobs draait al jaren mee, maar wist zijn weg naar het grote publiek nog niet te vinden. Toch hebben ze een dijk van een livereputatie. En referenties als Notwist, Yo La Tengo en Thurston Moore zijn ook reden genoeg om hen mee te pikken.

De mooie, Gentse Charlotte Adigéry heeft haar sporen al verdiend als backingzangeres bij onder meer Arsenal en Uberdope en werd door de broers De Waele gevraagd om een song in te zingen op de 'Belgica'-soundtrack. Met WWWater heeft ze nu een eigen project dat bijzonder dansbaar, elektronisch, donker en minimalistisch is. Toch kan je je live aan een maximaal interessante set verwachten.

De schelmen van Equal Idiots vonden de weg naar het grote publiek via 'De Nieuwe Lichting' 2016 met de catchy single Salmon Pink die zelfs het hoogste schavotje van De Afrekening zou halen. Datzelfde jaar schopten ze het ook tot de finale van Humo’s Rock Rally. Debuutalbum ‘Eagle Castle BBQ’ staat vol plezante en snedige garagerock, inclusief tweede hit Put My Head In The Ground; songs, die erom vragen live gespeeld te worden.

Wat is de afstand tussen Brussel en Antwerpen als je heel Europa al gezien hebt? BRNS (lees: "brains") is een band die weet waar ze mee bezig is. De sound is bijzonder eclectisch en schippert tussen pop, rock en dance. Live zorgt hun nu-pop steeds voor een interessante cocktail.

J. Bernardt is meer dan het alter ego van Jinte Deprez; het ís gewoon Jinte Deprez. Waar hij in Balthazar het compromis opzoekt kan hij nu gewoon zijn goesting doen. Dat resulteerde in de bijzonder sensuele en dansbare debuutplaat ‘Running Days’ waarop hij zijn typische donkere stem combineert met elektronica en ritme. Live laat hij zich omringen door Adriaan Van De Velde aka. Pomrad. Voor wie al eens graag danst, maar ook voor de stille genieters.

Dat Millionaire terug is, moeten we wellicht niet meer vertellen. Het kindje van Tim Vanhamel doet het ook nu weer op zijn contraire, maar sexy en groovy manier zo bleek op de nieuwe plaat ‘Sciencing’. Live doen ze daar graag nog een schepje bovenop en gaan ze voor niet minder dan totale overgave en het doel om Borgerwood op Spoor Oost af te sluiten met een ferme knal.

Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar op www.borgerwood.be.

20 juli 2017
Patrick Blomme