24 Hours Of Deep Listening

24 Hours Of Deep Listening

Exit de zomerfestivals, enter de herfst. Voor het derde jaar op rij organiseert de ploeg achter het Gentse Consouling Sounds tijdens het eerste weekend van oktober '24 Hours Deep Listening', een festival waar muziek (en andere kunstvormen) en publiek zich samensmeltend onderdompelen in een onbekende realiteit. 

Vorig jaar was het festival nog een baken in donkere covid-dagen. Dit jaar wordt het evenzeer een streling voor de zintuigen.

Op vrijdag kun je in het Lakenmetershuis (Vrijdagmarkt) proeven van Siem Reap, het project van Gilles Demolder (zie ook Oathbreaker en Wiegedood), dat eerder dit jaar vanuit het niets door Colin H. Van Eeckhout op StuBru gegooid werd.  Later op de avond staan ook o.a. nog BARST en IIVII geprogrammeerd. BARST (een hoogtepunt van ons eigenste daFestival tijdens de eerste lockdown) zal er het audiovisuele project "REAL" in première voorstellen, IIVII is het ambient-noise project van Josh Graham, die je misschien kent van Red Sparowes of A Storm Of Light.

Tussendoor kun je in de kelders van het gebouw het zeefdruk-werk van 7e Oeil uitchecken, de Fransman die zowat de huisdesigner van de speciale releases van Amenra is.

Op zaterdag kun je je zintuigen dan weer laven aan het Fins-Zwitserse Ural Umbo (de Zwitserse helft werkte als RM74 nog samen met BARST en Treha Sektori aan een majestueuze ep op Consouling), de Mechelse belofte Pothamus en de Franse sludge van OVTRENOIR.

Over de twee dagen gespreid kun je ook enkele debatten meepikken of kennismaken met Painting VR, de £D-canvassimulator van het Gentse Oisoi. O ja, elke avond wordt ook afgesloten door een surprise act (vorig jaar waren dat Monnik en Wiegedood).

Er staat veel meer te gebeuren dan wat wij in dit kort stukje belichtten. Ga dus vooral zelf zien, horen, voelen en proeven. Er zijn nog dag- of weekendtickets beschikbaar. Neem wel best een paar extra zintuigen mee, die zullen zonder twijfel van pas komen.

29 september 2021
Christophe Demunter