Tweede album voor Portland start sensationeel

Het Belgische dreampopduo kondigde het tweede album ‘Departures’ aan (uit 17 maart 2023 via [PIAS] Recordings) en deelt eerste single Sensational.

Opgenomen in Londen met producer Oliver Bayston (Boxed In), is de eerste single een nadrukkelijk uitgangspunt. Zelfverzekerd en volwassen, het scherpt de popinstincten van Jente Pironet en Sarah Pepels met precisie aan, terwijl het suggestieve karakter van het songschrijven behouden blijft. Het duikt in de pure essentie van Portland.

Nadat hij het 's nachts gemaakt had, stuurde Jente de demo na middernacht, Sarah downloadde hem snel en voegde de zanglijnen toe. “Op het eerste gezicht klinkt Sensational melancholisch, maar als je naar de tekst luistert, is die best hoopvol. Het is de ideale combinatie van een modern nummer”, benadrukt ze. "Het gaat erom dat je niet opgeeft."

Sensational gedijt op die dichotomie van licht en schaduw met verdriet en schoonheid, vermengd voor die nadrukkelijke conclusie. "Het moet echt aanvoelen", legt Jente uit. “Je moet alles in het nummer voelen. We willen dat mensen zich herkennen in de emoties.” Het paar maakte ook de opmerkelijke video voor Sensational in het VK. "De video legt zeker de lichtere kant van ons vast", verduidelijkt Jente. "Snippets van teksten uit het nummer worden letterlijk genomen en uitvergroot in het beeld, waardoor een soort onwaarschijnlijke derde dimensie ontstaat die resulteert in pure chaos. De video is opgenomen in de buurt van Stoke-on-Trent in het noorden van Engeland en bevat enkele speelse knipoogjes naar de klassieke Britse cinema.”

Uiteraard pleurden we het nummer meteen op onze Spotify-lijst samen met honderddertig andere topnummers van dit najaar.

27 oktober 2022
Marc Alenus