Tiny Legs Tim toont zijn kunnen op live album

In februari van dit jaar verscheen de ook door ons warm onthaalde plaat ‘Melodium Drag’ van Tiny Legs Tim. En de Gentse bluesmuzikant heeft alweer een release klaar: ‘Live At Sint-Jacobs’ – zijn vijfde album, intussen – is opgenomen tijdens de Gentse Feesten en biedt een ruime greep uit het 2,5 uur durende concert van Tim en zijn schitterende band op het groot podium van Sint-Jacobs op 16 juli 2016. Een momentopname die hij koestert op deze plaat die uitkomt op 24 november.

Het optreden als headliner op het podium van Sint-Jacobs vormde het orgelpunt van de lange weg die Tim tot dan (al) had afgelegd. Tiny Legs Tim was in oorsprong een one-man-band die gaandeweg - via voorprogramma’s van o.a. Pete Doherty, Richard Thompson, John Mayall, Bombino - evolueerde tot een solide live act. ‘Live At Sint-Jacobs’ presenteert dan ook een zelfverzekerde artiest die samen met zijn groep geniet van de chemie die die avond in de lucht hing.

Het bruisende concert op Sint-Jacobs volgde anderhalf jaar na de release van Tim zijn derde album ‘Stepping Up’ (2015). De vele kilometers on the road samen met Steven Troch (mondharmonica), drummer Frederik Van den Berghe en contrabassist Karel Algoed wierpen hun vruchten af en leidde tot deze kop in Het Nieuwsblad: “Tiny Legs Tim wint twee uur durende thuismatch op Sint- Jacobs”..

Bekijk hier een fragment van het optreden van toen:

En ondertussen tourt Tiny Legs Tim ook verder natuurlijk. Zo is hij de komende tijd hier te horen en te zien:

25/11 - De Trukendoos, Stasegem

26/11 - JH De Kazerne, Berlare

19/01/2018 - Maison François DeWit, Couthuin

27/01/2018 - Gout'vert, Dudzele

17/02/2018 - JH Den Artisjoc, Oostkamp

Nog meer weten over Tiny Legs Tim? (Her-)lees hier het interview dat we dit voorjaar met hem hadden.

 

7 november 2017
Marc Alenus