Sam De Nef en Camille Camille zijn geen vreemden voor elkaar

De ep 'Waving' komt op 17 november uit bij Unday Records.

Sam De Nef en Camille Camille zijn geen vreemden voor elkaar

Na het delen van de titeltrack van de aankomende ep komen Sam De Nef en Camille Camille met een tweede single en die is zo mogelijk nog mooier dan de eerste. Het is ook een echte samenwerkingssingle.

De Nef: "Hoewel de inspiratie voor Strangers kwam tijdens een roadtrip die ik door de Balkan maakte, hebben Camille en ik het nummer vooral samen geschreven tijdens het opnameproces. Onze vriend Frederik Daelemans kwam on the spot aanzetten met het strijkersarrangement. We hebben de song in feite ter plekke geschreven en direct live opgenomen in mijn home studio. Deze aanpak geeft de opnames een frisse, spontane sfeer. Voor mij ligt hierin de charme van het hele project."

De twee zijn al lang vrienden, wiens muzikale paden meermaals kruisten. Camille zong mee op songs op de debuut-ep van Sam en op diens eerste album, Sam verscheen in Camille's liveband en telkens gebeurde er iets bijzonders. Dat is duidelijk te horen op Strangers, een nummer waarin de stemmen van beide protagonisten samengaan als warme appeltaart en roomijs.

Op 9 december wordt de ep voorgesteld in de Botanique.

5 november 2023
Marc Alenus