Rond een microfoon met Tiny Legs Tim

Tiny Legs Tim kent u al als voortrekker van de Belgische blues. Binnenkort kom de man naar een theater vlakbij en dat wordt iets speciaals.

Op zijn allereerste theatertour zal Tim met zijn volledige band (Steven Troch op mondharmonica, Karel Algoed op contrabas en Frederik van den Berghe op drums) akoestisch spelen rond 1 microfoon.

De klank en ruimte die zo worden gecreëerd zijn van een natuurlijke schoonheid en zorgen voor een unieke auditieve ervaring voor het publiek. Zo direct, dynamisch, gedetailleerd en intiem klinkt live muziek nog zelden.

Tussen de nummers door vertelt Tim over zijn passie voor de blues - hoe die is ontstaan - en wat de muziek betekent in zijn leven. De luisteraar krijgt inzicht in de grote blues thema’s en de vertaling hiervan naar het eigen repertoire en het leven van de muzikant. Enkele goed gekozen covers maken de link tussen de oude traditionele Delta Blues en de hedendaags rootsblues van Tiny Legs Tim compleet. 

Is Tiny Legs Tim toch nog een onbekende voor jou? Hier lees je wat we vonden van zijn debuutplaat, hier onze recensie van de opvolger ‘Melodium Drag’ en hier vind je een diepte-interview met de man.

Alle info en data vind je hier.

10 september 2018
Marc Alenus