RIP Jaimie Branch

We kenden haar amper. Ze was pas negenendertig jaar.

Maandagavond is in haar huis in Brooklyn Jaimie Branch overleden. Ze had een punkziel en een hart van peperkoek. Ze liet geen concert passeren zonder op te roepen voor solidariteit met minder begoeden in de maatschappij. Maar meestal gebruikte ze de trompet als communicatiemiddel.

Het was Kurt Overbergh die ons aanzette om op het meest recente Broadcast festival zeker haar concert niet te missen. En we hebben ons dat geen moment beklaagd. Later dit jaar kwam ze er ook nog haar project Anteloper voorstellen. Dat was een kleinschalig clubconcertje waar we nog altijd aan terugdenken. Vooral ook omdat ze daarna, bij Alabaster dePlume, de hele set meespeelde en de synergie en de spontaniteit en de liefde voor elkaar en voor de muziek van het podium spatte.

Jaimie was iemand die voor een concert door de zaal liep om overal de akoestiek eens te checken en nog een babbeltje te slaan met de mensen van de P.A.. En na een concert keek ze ook nog eens naar de andere bands. Een heel benaderbaar persoon, zo iemand waarvan je denkt dat ze eigenlijk een vriendin had kunnen zijn.

We keken er naar uit om haar nog ettelijke malen live te zien. Helaas, het mag niet zijn. Een doodsoorzaak werd niet vermeld.

24 augustus 2022
Kristof Van Landschoot