Première - Yerra Yerra - Stuck On You

Een bijzondere combinatie van sensualiteit en spannend gitaarwerk.

Wie goed opgelet heeft, weet sinds oktober van dit jaar dat Candlebags. opgegaan is in Yerra Yerra. Met eerste single Hard World wisten de Limburgers meteen heel wat harten te verwarmen. Commercieel succes bleef misschien wel uit, maar onder andere op Dutch Charts kreeg de single positieve kritieken en nogal wat sterren.

Toch gooit het trio het voor tweede single Stuck On You over een andere boeg. Was Hard World nog een energiek pleidooi voor meer plezier en genegenheid, dan is Stuck On You eerder een bedwelmende muzikale omhelzing van droom en werkelijkheid. Het gaat over dat moment van vasthouden en toch moeten loslaten, over verlangen maar laten gaan, ook mooi herkenbaar in het artwork van bandlid Seppe Dausi.

De tweestrijd wordt in het nummer vormgegeven in een herhalend patroon van drums en gitaar, smachtende zang van frontvrouw Inge Henrotay en de mannelijke kompanen en tot slot een scheurende gitaar, die de afstand snel groter maakt. Enig minpuntje: de song duurt nog geen tweeënhalve minuut. Daar had gerust nog een minuutje bij gemogen. Wij hadden moeite met loslaten.

De single komt pas morgen (vrijdag 9 december) uit, maar wij mogen hem nu al laten horen:

Wil je hem opnemen in je Spotify- of Apple-bibliotheek, presave het nummer dan. Je steunt er de band ook mee.

8 december 2022
Marc Alenus