Première - J.E. Sunde - Stop Caring

De singer-songwriter uit Wisconsin verkent drie routes van zelfreflectie en afrekening in de nieuwe single en duikt daarbij diep in de eigen ziel op een warm, soulvol nummer.

Na jaren bij The Daredevil Christopher Wright, startte J.E. Sunde een solocarrière. Die leidde in 2020 tot zijn doorbraakplaat '9 Songs About Love' en nu is er met 'Alice, Gloria And Jon' een opvolger op komst. De plaat komt uit in juni, maar zoals dat hoort, houdt de singer-songwriter de aandacht gaande met enkele singles. De eerste,You Don't Wanna Leave It Alone, was al te horen op Radio 1.

De nieuwste, Stop Caring, mogen wij vandaag in première aan u voorstellen. De eigenlijke release is morgen (28 april), maar hieronder kunt u nu al de knappe video van Adam Wheeler bekijken en de song ontdekken. J.E. Sunde speelde zelf alle instrumenten op de track in en zingt ook in dat aparte stemgeluid. Alleen de drums liet hij over aan Shane Leonard.

J.E. Sunde: "Stop Caring gaat over drie algemene reacties die ik bij mezelf en anderen waarnam, wanneer we geconfronteerd werden met wanhoop of existentiële onzekerheid over onze levensomstandigheden. In het eerste couplet vraagt de verteller zich af of hij het gewoon moet opgeven. Misschien als ze gewoon stoppen met 'zich zorgen maken over' op een pseudo nihilistische manier, dan zullen de teleurstellingen en de onzekerheid van het leven niet zo'n pijn doen. In het tweede couplet vraagt de verteller zich af of ze misschien gewoon meer geld verdienen.., misschien zou dat dezelfde strijd oplossen. Een materialistische remedie voor existentieel leed. En tenslotte, in de derde strofe vraagt de verteller zich af of het vinden van een spirituele basis als antwoord. Ik heb elk van deze strategieën op verschillende momenten in mijn leven onderzocht. Ze hebben elk hun eigen aantrekkingskracht en logica. Uiteindelijk is degene die voor mij het meest logisch lijkt het streven naar een spiritueel kader om de existentiële vragen en lasten van het leven aan te kunnen. Maar het lied biedt alleen de drie strategieën terwijl de verteller zich afvraagt wat te doen."

27 april 2023
Marc Alenus