Nieuwe single en tourdata voor Aldous Harding

Komende week komt haar derde album uit, maar hier is al de nieuwe single van Aldous Harding.

In 2015 waren alleen Enola en wij meteen mee met Aldous Harding en haar debuutplaat is nog altijd een van onze favoriete albums van het millennium. Ondertussen was er ook al ‘Party’ en The Barrel kondigde een poos geleden het derde album ‘Designer’ aan.

Die single krijgt nu het gezelschap van Fixture Picture, opnieuw een track waarop Harding zich lijkt in te houden. Of heeft ze ergens onderweg op haar schier nooit eindigende tournee toch ergens een evenwicht gevonden? Hoe dan ook: de hang naar theatraliteit lijkt wat weg.

In de mooie, rustgevende clip bij de single verstopt de zangeres zich aanvankelijk onder een van haar ondertussen legendarische hoeden om dan in een volledig rode outfit en voor een adembenemend decor een subtiel dansje te wagen terwijl Huw Evans (H. Hawkline), Stephen Black (Sweet Baboo), drummer Gwion Llewelyn en violist Clare Mactaggart haar omringen in lange zwarte gewaden. Bekijk hem hieronder.

Harding komt (zoals gewoonlijk) weer vaak live spelen in ons land. Je kan haar treffen op 14 mei in de Botanique (als je al kaarten hebt), op 7 juli op Cactus Festival, op 11 november in de AB en - ook vlakbij - op Best Kept Secret.

12 april 2019
Marc Alenus