Nieuw materiaal van Big Thief

Zo heb je de band nog niet eerder gehoord.

Weet je nog 2019? Het jaar waarin Big Thief niet een maar twee topplaten afleverde met ‘U.F.O.F’ en ‘Two Hands’? Alsof ze wisten dat enkele maanden later heel de wereld tot stilstand zou komen en we ons de volgende twee jaar vooral binnenshuis moesten amuseren.

Sindsdien kwam er geen echt materiaal meer uit, maar nu, op de vooravond van hun najaarstournee doorheen de VS, hebben Adrianne Lenker en haar kompanen plots twee nieuwe songs uitgebracht die ze weliswaar vorig jaar al opnamen. Eentje met Sam Evian die vandaag ook al nieuws had en eentje met Shawn Everett.

Sparrow klinkt als vintage Big Thief. Het klinkt erg herkenbaar ook al heeft het geen refrein. De track werd live opgenomen en wat je hieronder hoort, is zelfs de eerste track van de band, alsof het nummer voor je ogen ontstaat dus.

Little Things heeft een heel andere feel. Zo helder en gedreven hebben we de band nog niet gehoord. En wat een vreemd ritme heeft deze song. Lenker klinkt hier een beetje als Kate Bush in haar beste dagen en ook de band laat zich helemaal gaan en overschrijdt vlot de grens van de zes minute.

Op 19 februari 2022 staat Big Thief in het Koninklijk Circus te Brussel.

Hier kan je de songs streamen/ kopen.

10 augustus 2021
Marc Alenus