Muziekclub Wintercircus by Democrazy & Viernulvier

Goed nieuws voor elke muziekliefhebber die binnen een straal van honderdvijftig kilometer rond Gent woont.

Viernulvier (formerly known as Kunstencentrum Vooruit) en Democrazy slaan de handen in elkaar om de concertzaal in het net gerenoveerde Wintercircus uit te baten.

Je kan het Wintercircus kennen van de Sporza-uitzendingen tijdens de wereldbeker voetbal, maar in het mooie complex huist ondergronds ook een concertzaal voor vijfhonderd toeschouwers. Voor Viernulvier een mooie aanvulling op de Concertzaal, Balzaal en Theaterzaal aan de overkant van de straat. Voor Democrazy eindelijk een nieuwe vaste stek na een nomadisch bestaan dat intussen al bijna een kwarteeuw aan de gang was.

De zaal wordt in het najaar van 2024 in gebruik genomen, maar pop-up-gewijs zouden er vanaf november 2023 met de regelmaat van de klok tiendaagse events worden georganiseerd. Het duurde lang, want de eerste berichten over Democrazy en (toen) Vooruit die de nieuwe zaal zouden gaan uitbaten, dateren intussen al van 2014. Al goed dat de kogel door de kerk geraakte alvorens ook nog eens het nieuwe tussenliggende regionale niveau moet worden geconsulteerd...

4 februari 2023
Christophe Demunter