Met CHVE en Jozef van Wissem naar de 17de eeuw in MSK

Het belooft een unieke avond te worden waarop beide artiesten twee keer aantreden.

Na de 'crossover the next level' waarbij Amenra begin januari de soundtrack vormde bij een meer dan honderd jaar oud reliëf in het Gentse Museum voor Schone Kunsten, keert frontman Colin H. Van Eeckhout op 2 maart terug naar het MSK. Die avond gaat hij solo - gewapend met stem en draailier - muzikaal in dialoog met het werk van de Antwerpse schilder Theodoor Rombouts, aan wie het MSK momenteel een tentoonstelling wijdt.

Ook de Nederlandse, in New York residerende, componist en luitspeler Jozef van Wissem treedt die avond op temidden de werken van Rombouts. Een mooie brug tussen van Wissem's missie om de luit uit de vergetelheid te halen en de vierhonderd jaar oude werken van Rombouts waarop het instrument al eens een prominente rol toebedeeld kreeg. Zo kreeg het MSK "De luitspeler" en "Kaartspelend gezelschap met een luitspeler" in bruikleen uit respectievelijk Philadelphia en Warschau.

De vroege voorstelling begint om 19u30, de late om 21u00. Er zijn nog een aantal tickets beschikbaar. Die kosten 30 euro, maar geven ook toegang tot de collectie van het museum (wat normaal 20 euro kost). 

8 februari 2023
Christophe Demunter