Laïs kondigt nieuwe reeks shows aan met clip

Na een release-pauze van meer dan acht jaar bracht de groep begin september 2022 de nieuwe en volledig Nederlandstalige plaat 'De Langste Nacht' uit.

Op dat album hoor je de groep voor het eerst als duo. Met beide voeten op de grond hebben Jorunn Bauweraerts en Nathalie Delcroix de succesformule van Laïs herontdekt en uitgediept. De twee dames werden voor deze nieuwe plaat bijgestaan door de beide partners: Bjorn Eriksson en Tomas de Smet. De twee bloedbroeders van het voormalige Zita Swoon stappen zo mee in een wereld vol Vlaamse magie en uitheemse ritmes.

Wat wij van die plaat vonden kan je hier (her)ezen en hoe dat live klonk, beschreef onze man na de show in De Roma in april van dit jaar. Daarin las je ook dat 3 min 1 niet altijd 2 is. Toch kozen de dames als laatste single van die plaat voor het heupwiegende 1 en 1 is 2.

In de clip van regisseur Ante Pask bij het nummer beleven de twee dansers een mysterieuze nacht in een Brussels hotel. Beide dames van Laïs beleven daar de ‘langste nacht'. Laïs laat zich daarin betoveren door danseres Judit Waeterschoot. Bedwelmd door muziek en beeld? Bekijk dan zeker alle resterende data voor live shows onder de clip.

17 november, CC De Steiger, Menen
18 november, CC De Stroming, Evergem-Sleidinge
2 december, CC De Bogaard, Sint-Truiden
8 december, CC Den Bussel, Keerbergen
9 december, CC De Beuk, Kortemark
15 december, CC De Velinx, Tongeren
16 december, CC De Warandepoort, Tervuren
21 december, CC Muze, Heusden-Zolder
23 december, CC Lokeren
8 maart 2024, TivoliVredenburg, Utrecht (NL)
9 maart 2024, De Kring Roosendaal (NL)
31 mei 2024, Heilige Familiekerk, Schelle

7 november 2023
Marc Alenus