ILA kondigt debuutalbum aan

Drie jaar na mini-album 'Felt' is er eindelijk een "echte" plaat.

Is het echt al drie jaar geleden dat we dit gesprek hadden met Ilayda Cicek naar aanleiding van die release? Niet helemaal, want het vond plaats in oktober 2021 en toch lijkt het korter. Ook al omdat er in 2022 nog de single Live To Love was en dat jaar troffen we ILA ook nog tijdens Little Waves.

Live To Love krijgt nu een opvolger in de vorm van All Again, minder versmachtend dan bijvoorbeeld Leave Me Dry, maar wel weer een heerlijk stukje alternatieve gitaarrock, versierd met dulcimerachtige toetsklanken, een pakkend refrein en natuurlijk die kenmerkende gepassioneerde zang van Cicek, die ons telkens weer bij de nek grijpt.

All Again is meteen de eerste voorloper van het langverwachte, volwaardige debuut van ILA, dat uitkomt op 26 april via [PIAS] Recordings. 

Over de single filosofeert Cicek: "All Again belicht de ingewikkelde aard van het menselijk bestaan en brengt hulde aan de schoonheid, die inherent is aan de complexiteit van het leven. Het dient als een herinnering dat tegenslagen bijdragen aan de diepe rijkdom die ons bestaan definieert."

Pre-order het debuutalbum 'Ayna' hier.

24 januari 2024
Marc Alenus