Het zusje van Aaron en Bryce Dessner kan er ook wat van

Een muzikale samenwerking waarbij we de oren spitsen.

Deze week viel de aankondiging in de bus van Complete Mountain Almanac, afzender Bella Union. Het gerenommeerde label kondigt het titelloze album aan van deze interessante muzikale samenwerking die ontstond na een ontmoeting tussen Rebekka Karijord en Jessica Dessner.

Dichteres, danseres en multimediakunstenares Jessica Dessner is de zus van haar bekendere broers Aaron en Bryce (The National) en Karijord is een in Noorwegen geboren, maar in Zweden wonende zangeres en componiste wiens naam al eerder op deze pagina’s verscheen, de laatste keer met haar album ‘Mother Tongue’ uit 2017.

Bij de aankondiging heeft Complete Mountain Almanac een prachtige video gedeeld voor het verleidelijke hoofdnummer May, geregisseerd door Olof Grind. Gelaagde gitaren passen perfect in de folky kamerpop-instrumentatie van het nummer en geven prachtig uitdrukking aan de thema's van hoop en wedergeboorte.

Rebekka's stem weeft Jessica's woorden met zorg rond de muziek. "The greatest mysteries are not material", zingt ze terwijl de belangrijkste focus van het nummer duidelijk wordt: of het nu gaat om een ​​groot geheel of diep intiem, onze menselijke ervaring - en de manieren waarop we dit kostbare leven helen en koesteren - helpen ons om alles wat hier wordt aangeboden te begrijpen.

 

21 oktober 2022
Marc Alenus