Girls In Hawaii blikken terug

In de REWIND-reeks van de Ancienne Belgique is het op 14 december weer prijs.

Dan is het namelijk de beurt aan Girls in Hawaii, die de twintig jaar oude plaat 'From Here To There' uit 2003 integraal zullen spelen.

'From Here To There' was het sprankelende en spannende debuut van Girls in Hawaii dat exact twee decennia geleden het levenslicht zag. Het album zorgde instant voor een aardverschuiving in de Belgische popmuziek: plots kreeg een Waalse act namelijk voet aan land in Vlaanderen. Het verkocht zowaar zestigduizend exemplaren en werd ook uitgebracht in Frankrijk, Spanje, Italiƫ, Duitsland, de VS en Japan. Amper een paar maanden na release verkochten ze bovendien de grote zaal van AB uit in een heuse Waalse/Brusselse triple bill met Ghinzu en Sharko. Datzelfde jaar stonden ze ook nog eens op de affiche van Rock Werchter in 2004.

Tijdens dit concert gaat GIH tevens de live set up van de beginjaren recreƫren met de inmiddels iconische tv-video's, gemaakt door Olivier Cornil, tevens ontwerper van de hoes van 'From Here To There'. Tijdens de encores speelt GIH nog een uitgebreide best of met focus op de eerste platen enkele nieuwe nummers!

Tickets vind je heel binnenkort op de website van de AB.

28 maart 2023
Patrick Van Gestel