Derde tipje van de sluier van nieuwe Pinegrove

Hebben we de band nog nodig na het tegenvallende 'Marigold'?

Blijven boeien, het is niet veel bands gegeven die meer dan tien jaar meedraaien. Pinegrove deed vorig jaar nog een poging om het blazoen op te poetsen met 'Amperland, NY'. Dat lukte ook, maar dat was dan ook een verzamelaar. Een originele, dat wel (zie de recensie), maar toch.

Vorig jaar bracht de band met Orange en Alaska alweer twee nummers uit. De indruk dat de band zijn drive begon terug te vinden, werd hiermee bevestigd en op 28 januari zal dan het echte verdict volgen, want dan komt '11:11', het nieuwe door Chris Walla (Death Cab For Cutie, The Decemberists, Tegan and Sara) geproduceerde album.

Respirate, het derde tipje van de sluier, is ondertussen ook gelicht. Het is het meest intieme nummer van de drie. Een poging tot antwoord op de kille en flagrante hebzucht die de boventoon lijkt te voeren in de wereld, een oproep tot samenwerking bij gebrek aan echt leiderschap, een herinnering aan het feit dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Maar hoe interpreteren we dan het wel heel abrupte einde van de song?

Op 18 mei komt Pinegrove naar de AB.


7 januari 2022
Marc Alenus