Derde single voor Hamish Hawk

Alle goede dingen bestaan uit drie. 

We kunnen het na het beluisteren van de nieuwe single van de uit Schotland afkomstige Hamish Hawk alleen maar bevestigen. Men Like Wire is na Big Cat Tattoos en Nancy Dearest het derde nummer uit de niewe langspeler 'A Firmer Hand', die op 16 augustus uitkomt.

En ook in dit nummer laat de man uit Edinburgh zich weer van de beste muzikale kant horen. Subtiele gitaarpartijen, aangevuld met een spitsvondige tekst, het is het handelsmerk van de Schot. Een nummer dat, in tegenstelling tot het speelse Big Cat Tattoos en het in eightiesvibe gedrenkte Nancy Dearest zo van de lp 'Heavy Elevator' afkomstig zou kunnen zijn. Het nummer blijkt dan ook een verdere uitwerking te zijn van Bakerloo, Unbecoming, te vinden op diezelfde plaat. "The limitless mysteries of other men", uit dit nummer worden in Men Like Wire verder uitgediept. Een nummer over mannen dus.

Net als bij de twee voorgaande singles is ook deze keer de videoclip van de hand van groepslid en gitarist Andrew Pearson, die trouwens ook meeschreef aan de nummers. Ontwaren we daar heel in de verte de contouren van Morrissey / Marr die om de hoek komen kijken?

Hawk verklapte ons vorige maand in de AB dat de groep ergens in oktober terug Antwerpen zal aandoen. Wie niet zo lang kan wachten en er Travis wil bijnemen, kan eind augustus terecht in onder meer Amsterdam, Keulen of Parijs. De groep verzorgt dan immers het voorprogramma van Travis. Wij omcirkelen alvast 16 augustus.

16 juli 2024
Erik D'Heer