Nieuwe single Hamish Hawk

Onlangs wist hij als voorprogramma van Villagers in de Ancienne Belgique nog menig hart te veroveren, nu is hij er met een nieuwe single.

Nancy Dearest is de laatste worp van Hamish Hawk, de Schotse duizendpoot uit Edinburgh, en is na Big Cat Tattoos de tweede single die ons moet warm maken voor de nieuwe plaat ' A Firmer Hand ' die er op 16 augustus aankomt.

Gedrenkt in een eightiessound met stuwende synths en dito gitaren, aangevuld met een aanstekelijk refrein, weet de man ons andermaal aangenaam te verrassen. Ook de clip van het nummer is een aanrader en toont aan dat de man naast zingen ook over het nodige acteertalent beschikt.

De clip is trouwens van de hand van groepslid en gitarist Andrew Pearson en laat de opnames van voorgaande single Big Cat Tattoos mooi in die van Nancy Dearest voortvloeien. Een clip in een clip als het ware. Concrete live data voor Europa zijn er nog niet, al verklapte hij aan de merchandise in de AB dat de groep ergens in oktober terug Antwerpen zal aandoen.

21 juni 2024
Erik D'Heer