De Toegift kondigt eerste album aan

Als extraatje is er ook een nieuwe single.

De Toegift stond dit weekend in het voorprogramma van ALT-J. Niet slecht voor een Nederlandstalige band. De groep kondigde dan ook trots de release van het titelloze debuutalbum aan, dat op 27 januari zal uitkomen.

Eerder deelden we al de singles Zo Waren De Dagen en Nollestrand uit de ep 'En Ik Kon Alles Zien', die eerder dit jaar uitkwam. Met de aankondiging van het echte debuut brengt de band nieuwe single Licht Als stof uit, de laatste voor de release van het album, die vergezeld wordt van een prachtige zwart-wit video die je hieronder kan bekijken.

In de video laat zanger Maxim zich leiden door nostalgie en het diepe verlangen om voor even op te gaan in het complete niets. Over het nummer zegt hij het volgende: “We bevinden ons in de onbepaalde ruimte die tussen heden en verleden valt. De tekst is een beschrijving van een allerlaatste, alledaagse dag en bezingt de paden die tot op heden onbewandeld bleven. Er is spijt maar eveneens hoop; vanuit het complete niets is er niets te verliezen. Deze laatste dag schittert onder de lage zomerzon”.

De Toegift is je vertrouwde metgezel tijdens deze bitterzoete apocalyps. De piano danst vrijelijk rond de akoestische gitaar en de voorzichtige drums dalen zachtjes neer op het warme geheel vol melancholie. 

27 november 2022
Marc Alenus