videopremière De Toegift - Zo Waren De Dagen

De nieuwe Zeeuwse band tekende bij Snowstar Records en wij kregen de première van hun eerste, prachtige single / video.

En Snowstar gelooft in het nieuwe paardje De Toegift! Het onafhankelijke label uit Utrecht staat bekend om kwalitatieve indie muziek van bands als I am Oak, Remy van Kesteren en Donna Blue. De Toegift voegt zich daar nu bij, met eigen Nederlandstalige indie.

Om de nieuwe samenwerking te vieren brengt de band direct eerste single Zo Waren De Dagen uit samen met een video. Daarbij kondigt de band een eerste ep ‘En Ik Kon Alles Zien’ aan, die uitkomt op 1 april.

Zo Waren De Dagen deed ons meteen geïnteresseerd opveren. De band verweeft jazzy invloeden met eigentijdse indie en een warme sound. Uit de Nederlandstalige teksten krinkelt een gevoel van weemoed en verlangen de kamer in. “En de wolken zijn groter en de dagen zijn trager / en ik houd me vast aan wat ooit komt”, zingt zanger Maxim met een timbre dat enigszins doet denken aan dat van Frank Boeijen.

“Het lied en de bijhorende video is opgedragen aan alle mijmeraars die zich terugtrekken in hun hoofd en zo via hun eigen verbeelding een zorgeloze wereld vormen. Geschreven in een tijd van collectieve stilstand, gaan dagdromen naadloos over in realiteit, in de vorm van een collage waarin flarden van onbestemd archiefmateriaal hun eigen verhaal weten te vertellen. De details van een dag spelen in deze videoclip de hoofdrol, alles wat onbelangrijk is blijkt onmisbaar en van een enorme schoonheid te zijn”, aldus zanger Maxim.

Zo Waren De Dagen’ is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer, iTunes and Bandcamp en de video ziet u het eerst hier bij ons!

3 februari 2022
Marc Alenus