De revanche van Kaiser Fest

Normaal gesproken was Kaiser Fest in 2021 aan zijn vierde volwaardige editie toe, maar daar heeft het coronavirus anders over beslist. Vorig jaar moest de  organisatie uit noodzaak het doen met akoestische sessies van Portland en Meskerem Mees, niets mis mee, maar dit jaar ligt de focus volledig op harde, Belgische gitaren.  

Zaterdag 24 juli kleurt volledig Kempens, met naast de organisatoren van Captain Kaiser, die hun nieuwe album in de verf willen zetten, ook Crackups, ook met een Corona release, Prince Beastly, die er ook al bij waren op de releashow zonder publiek, en jonge wolven Motörboat op het podium. Op zondag 25 juli komen The Guru Guru en Crooked Steps naar het festivalterrein in Oevel. Zij krijgen met The Yummy Mouths toch weer goed Kempisch gezelschap.  

Natuurlijk is het jammer dat er amper driehonderd bezoekers naar elke concertavond mogen komen en dat die moeten blijven zitten, maar organisator Sebastiaan Schillebeeckx van Captain Kaiser neemt het er graag bij. "We willen écht niet langer dan nodig op livemuziek wachten en we voelen dat onze bezoekers ook op hete kolen zitten, beschouw het als een bescheiden opwarmertje voor hopelijk een lange festivalzomer zonder mondmaskers. Voor ons mag augustus één grote moshpit worden."

De kaarten voor de "Kempendag" op zaterdag 24 juli vlogen de deur uit, voor zondag 25 juli zijn er nog kaarten verkrijgbaar per bubbel van 2 of veelvoud hiervan. Alle verdere  info is te vinden op de website.

29 mei 2021
Bert Gysemans